Schoon Genoeg

Korte Film | Short Movie

FUNCTIES
Producent, Audio Montage, Sound Design, Set Assistent

WIE
48 Hour Film Project Rotterdam 2016

WAT
Samen met regisseur Walter Brokx en producent Robert Monster nam Boris Claassen begin september 2016 het initiatief om mee te doen aan het 49 Hour Film Project Rotterdam. Het 48 Hour Film Project is een competitie voor filmmakers om binnen 48 uur de beste film te maken. Er deden ruim 40 teams mee aan deze competitie. Dit was de eerste editie waaraan wij als team ‘Exception’ mee hebben gedaan.

Binnen een maand hebben wij een crew en cast verzameld om binnen 48 uur een korte film te maken. Alle deelnemende teams kregen pas op vrijdag het genre te horen wat wij als ingrediënt voor de film moeste gebruiken (bij ons was dat Dark Comedy) en de verplichte elementen die in alle films moesten terugkomen. Dit waren een elastiek (de ‘prob’), de tekst “Het antwoord is ja, maar wat is de vraag” en het verplichte personage ‘Peter of Petra de Reuver’, trainer van beroep.

Onze film werd zondagavond compleet met originele soundtrack en filmposter ingeleverd. Wij hebben twee nominaties in de wacht gesleept voor beste ‘music score’ en beste gebruik van de verplichte zin. Daarnaast werd onze film tot de beste drie verkozen door het publiek tijdens de voorstelling van Groep C (10 films) in Lantaren Venster. Een mooie prestatie waar wij best trots op zijn. Inmiddels is de film via diverse kanalen al ruim zestigduizend keer bekeken.

OVER
Het 48 Hour Film Project is een competitie voor filmmakers waarin teams een genre, een personage, een rekwisiet en een verplichte zin toegewezen krijgen. Binnen 48 uur worden die elementen verwerkt tot een korte film. In de week daarna worden de films vertoond in de stad waar ze zijn gemaakt en beoordeeld door het publiek en een vakkundige jury.

LINKS
Behind The Scenes foto’s
48 Hour Film Project
Video Concepts
BrokxMedia

Schoon Genoeg. De korte film gemaakt door Team Exception in het kader van 48 Hour Film Project Rotterdam 2016. Genre: Dark Comedy
Genomineerd voor:
Beste Muziek
Best Use of Line (de verplichte zin)
3e plaats bij publieksprijs voor groep C
(Meer publieksstemmen dan 2 van de genomineerden voor Beste Film)

  • Producent
  • Audio Montage
  • Sound Design
  • Set Assist